Aberdeen

Aberdeen er en skikkelig oljeby i det nordøstlige Skottland, og kan på mange måter sammenlignes med vår egen Stavanger. Byen har nemlig drøye 200 000 innbyggere og er den viktigste oljebyen i hele Storbritannia, på samme måte som Stavanger er det for vår egen del. Følgelig er det direkte flyavganger fra nevnte Stavanger hver eneste dag, og fra andre steder i Norge. Videre så er Aberdeen også den tredje største byen i Skottland, og den kan by på mer enn bare olje – blant annet museer, festivaler og mye god musikk.

Her leier du bil i Aberdeen

Skal du ha leiebil i Aberdeen, så ordner du det enklest når du ankommer den internasjonale flyplassen Aberdeen Airport som ligger en liten kjøretur nordvest for selve sentrum av den skotske oljebyen. Her er utvalget av bilutleiere ekstremt godt, og det skal mye til for å ikke få et godt tilbud på leiebil. Vi kan ramse opp alle som tilbyr bilutleie på flyplassen i skrivende stund – nemlig Avis, Hertz, Enterprise, Budget og Sixt, samt lokale skotske forhandlere som 5thGear Ltd, Alamo Rent A Car og National Car Hire Aberdeen. Også i sentrum er det gode muligheter for bilutleie, og vi anbefaler blant annet lokale Arnold Clark Car & Van Rental like utenfor selve sentrumskjernen.

Attraksjoner man bør besøke med leiebil

Aberdeen har hver eneste sommer mange festivaler og konserter som er verdt å besøke. Utover dette så er det også en bra by for museumsgangeren, med et godt utvalg av variete utstillinger – kunst inkludert. Få også med deg St. Machars-katedralen, og ta gjerne en fottur i frodige og skjønne Duthie Park. Ønsker du virkelig å utnytte leiebilen, så tar du den forholdsvis lange kjøreturen sørover til den skotske hovedstaden Edinburgh (omtrent 2 og en halv time) som ligger helt på grensa til Storbritannia. På veien kan du stoppe innom trivelige byer som Dundee og Perth.

Generelle kjøretips

Naturen i det nordlige Skottland består av både åpne sletter og fjellklipper, og spesielt langs kysten er veinettet av vekslende kvalitet. Holder du deg på motorveiene som kobler sammen de store byene, så går det uansett radig unna – og heller ikke kjøring i oljebyen Aberdeen er noe problem. Parkering er også stort sett enkelt tilgjengelig i sentrum, men Aberdeen er en forholdsvis tungt trafikkert by med mye tungtransport. Og så var det utfordringen med å kjøre på «feil side» av veien, som man gjør også i Skottland. Når man oppdager at leiebilen har rattet på høyre side, så er det nok mange som kanskje får en ekstra klump i magen – men som regel blir man vant til dette overraskende kjapt.